Zalecamy:

Szkoląc się z najlepszymi dajesz sobie szansę sam być najlepszy!Zalecamy aby przed wyborem kursu carvingu sprawdzić kto będzie Was szkolił. Na jakich surowcach będziecie pracować! Zapobiegnie to sytuacjom kiedy po przybyciu na szkolenie okaże się że będzie uczył Was kucharz bez doświadczenia w carvingu lub surowcami na całe szkolenie będzie marchewka, buraki czy cebula.

Aby mieć realne wyobrażenie o kursie w którym będziecie uczetniczyć przejrzyjcie galerię zdjęć z przeprowadzonych kursów i programy kursów. Każda sznująca się Instytucja Szkoleniowa taka jak Carving-Art udostępnia takie zdjęcia!

Facebook:

 

Rekomendacja:

Rekomendacja Carving Team Poland

W trosce o wysoką jakość szkoleń w zakresie sztuki carvingu ogólnopolskie stowarzyszenie Carving Team Poland wprowadziło we wrześniu 2013 roku Rekomendację dla jednostek zamawiających usługi szkoleniowe.
Pobierz Rekomendację CTP

 

Kurs Carvingu. Rzeźbienie twarzy w dyniach (Halloween)

 


 

Po raz pierwszy w Polsce odbędzie się kurs rzeźbienia twarzy w dyniach. To jedna z ostatnich dziedzin szeroko rozumianego carvingu w owocach i warzywach, która jeszcze do niedawna nie była dostępna dla polskich pasjonatów rzeźbienia.

 

(…) już od kilku lat udoskonalamy nasz warsztat rzeźbiarski. Dzisiaj uznaliśmy, że możemy naszą wiedzą i doświadczeniem podzielić się z innymi (…) – mówi Paweł Sztenderski, instruktor na kursie rzeźbienia w dyniach.

 

(…) rzeźbienie twarzy w dyniach różni się bardzo istotnie od carvingu, który prezentujemy na naszych dotychczasowych kursach. Podczas rzeźbienia twarzy w dyniach używamy technik znanych bardziej rzeźbiarzom, niż carverom. Używamy również zupełnie innych narzędzi do rzeźbienia, tzw. oczek (ang. sculpture loop). Taka specyfika pracy sprawia, że nie ważne, czy ktoś już kiedyś próbował wycinać owocowe dekoracje czy rzeźby w arbuzach. Jest to zupełnie inny rodzaj pracy, więc każdy niezależnie od doświadczenia, zaczyna w tym samym momencie (…) – dodaje Dominika Sadowska, który wspólnie z Pawłem będzie prowadziła kurs rzeźbienia twarzy w dyniach.

 


 

Najlepszym surowcem pośród dostępnych warzyw i owoców w Polsce są różne odmiany dyni oraz bataty, czyli słodkie ziemniaki. Mniej efektownym surowcem są duże białe rzodkwie, burak pastewny czy kabaczki. Dynie ze względu na odpowiednią twardość miąższu są niewątpliwie najlepszym i najłatwiejszym w obróbce surowcem do rzeźbienia. Spośród dyń najbardziej preferujemy dynie muskat, dynie francuskie i dynie piżmowe. Nie polecamy natomiast dyń hokkaido, które są bardzo twarde i ciężko się na nich pracuje.

 

Uzupełnieniem na kursie jest rzeźbienie batatowych śpioszków. Są to intrygujące, baśniowe stworki rzeźbione w słodkich ziemniakach. Ich pomysłodawcą jest Ray Villafane z Villafane Studio.

 

Promocja tylko do końca września oferujemy 50% zniżki na kurs.


Regularna cena to 1099 zł. Zgłoś się na kurs wrześniowy, a zapłacisz jedynie 50% tej ceny! (tj. 500 zł brutto)

 

Program kursu rzeźbienia twarzy w dyniach:

1. Krótki wstęp teoretyczny

dostępne surowce
rodzaje narzędzi do rzeźbienia oraz techniki posługiwania się nimi
Narzędzia do rzeźbienia w dyniach
Narzędzia do rzeźbienia w dyniach

2. Rzeźbienie twarzy wesołej na dyni
3. Rzeźbienie twarzy groźnej na dyni
4. Rzeźbienie batatowego śpioszka – utrwalenie wiadomości zdobytych na kursie.
5. Pytania kursantów, wspólne zdjęcie oraz wręczenie certyfikatów.
6. Zakończenie

 

 

 

Cena kursu obejmuje:

  • 8 godzin szkolenia
  • warzywa do pracy dla kursantów
  • przerwę kawową z poczęstunkiem
  • zimne napoje dostępne przez cały czas szkolenia
  • ciepły lunch dla każdego uczestnika

 

 

 

PO ZAKOŃCZENIU SZKOLENIA KAŻDY UCZESTNIK OTRZYMUJE ZAŚWIADCZENIE CERTYFIKAT UKOŃCZENIA KURSU CARVINGU

 

Kurs carvingu kończy się wydaniem zaświadczeń certyfikatów zgodnie z rozporządzeniem Ministra Edukacji Narodowej z dnia 11 stycznia 2012 r. w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych (Dz.U. poz. 622 ).

 

 

zadzwoŃ do nas: +48 501 661 862